تحولات لبنان و فلسطین

ناصر کنعانی تصریح کرد: بیش از ۲۰ کشور تلاش کردند در حوزه اطلاعاتی و دفاعی و بازدارنده مانع اقدام عملیاتی مشروع ایران در پاسخ به رژیم صهیونستی بشوند اما آنچه در عمل اثبات شد این بود که یدالله فوق ایدیهم و ایران مقتدارنه به آنچه هدفگذاری کرده بود در این حمله دست پیدا کرد.

همکاری ۲۰ کشور منطقه و غربی برای رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایران در حمله به اسرائیل

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در شست خبری امروز خود در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین در خصوص موضوع و واکنش جمهوری اسلامی ایران به استفاده رژیم صهیونیستی از فضای کشورهای همسایه و منطقه برای اقدام علیه منافع جمهوری اسلامی ایران از جمله در حملات اخیر علیه کنسولگیری کشورمان با ادعای حمله به اصفهان، همچنین همکاری برخی کشورها در رهگیری موشکها و پهپادهای بکار گرفته شده در عملیات وعده صادق با تأکید بر اینکه اتفاقی که رخ  داد از نظر ما یک حرکت ایذایی ناچیز بوده و هیچ ارزش عملیاتی و نظامی نداشت، گفت: رژیم غاصب صهیونیستی هم اساساً مسئولیت این اقدام را بر عهده نگرفت و شاید آنقدر بی‌ارزش بود که آنها نخواهند روی آن کار تبلیغاتی کنند.

وی افزود: اتفاق خاصی هم همانطور که وزیر خارجه در مصاحبه‌ها گفتند رخ نداده و ریز پرنده‌هایی در این واقعه بکار گرفته شده بودند که در سایه هوشیاری سامانه‌های دفاع هوایی مورد هدف قرار گرفتند و عملاً دشمن نتوانست از این اقدام چیزی بدست آورد.

کنعانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در مورد امنیت ملی و منافع شهروندان و نیروهای خود همانطور که مقتدارنه عمل کرد و نشان داد ملاحظه هیچ طرف و دشمنی را نخواهد کرد و در تداوم حفاظت از امنیت ملی نیز از همه قدرت خود قاطعانه و مبتنی بر مقررات بین‌المللی استفاده خواهد کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطرنشان کرد: همانطور که دولت آمریکا هم اعلام کرد در کنار رژیم بود تا مانع اقدام بازدارنده و مشروع ایران در سرزمین های اشغالی شود، بیش از ۲۰ کشور تلاش کردند در حوزه اطلاعاتی و دفاعی و بازدارندگی با کمک به رژیم صهیونیستی مانع اقدام عملیاتی مشروع ایران بشوند، اما آنچه در عمل اثبات شد لین بود که یدالله فوق ایدیهم و ایران مقتدارنه به آنچه هدفگذاری کرده بود دست پیدا کرد و این موضوع مورد اعتراف کارشناسان قرار گرفت و رژیم صهیونیستی پاسخ لازم را دریافت کرد.

وی تصریح کرد: ایران برای هر مرحله و اتفاقی(در آینده نیز) هدفگذاری لازم را انجام داده و متناسب با آن اقدام خواهد کرد.

وی در خصوص رایزنی‌ها با دولت اردن هم که رسانه ها و منابع غربی مدعی شدند در عملیات اخیر و ردیابی موشکها و پهادهای ایرانی همکاری داشته هم با اشاره به گفتگوی وزرای خارجه دو کشور گفت: اردن به عنوان یکی از کشورهای اسلامی و عربی مهم در مجاورت سرزمین‌های اشغالی و کرانه باختری است که در مساله فلسطین نقش داشته و البته مواضع مشترکی با ایران در خصوص ضرورت توقف حملات نظامی رژیم صهیونیستی دارد. لذا ازابتدای بحران با اردن گفت‌وگوهای خوبی را در قالب تلفنی و دیدارهای حضوری در حاشیه نشست های ژنو و نیویورک داشتیم.

رئیس مرکز دیپلماسی رسانه ای وزارت خارجه تأکید کرد: رژیم صهیونیستی مایل است با دامن زدن به فضای ناامنی میان کشورهای اسلامی و منطقه برای خود فضایی جهت تنفس و ادامه حیات ایجاد کند. رژیم صهیونیستی تهدیدی برای تمام منطقه است. ما موضوعات اختلافی خود را با کشورهای اسلامی و منطقه در چارچوب روابط دو جانبه حل و فصل می‌کنیم.

پاداش ۲۶ میلیاردی به نسل‌کشی نتانیاهو بازی با آبروی مردم آمریکا

کنعانی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار قدس آنلاین درباره مصوبه کنگره آمریکا برای کمک مالی چند ده میلیارد دلاری به صهیونیستی برای تدوام جنگ هم اظهار داشت: کاملا روشن ایت اینکه دولت آمریکا از ابتدای بحران غزه بخشی از بحران رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین بود و اگر حمایت های نامحدود و بدون قید و شرط آمریکا نبود این رژیم امکان تداوم حتی یک روز  جنگ علیه مرده غزه و کرانه غربی را نداشت. مصوبات جدید و ماهه تاسف آمریکا در ارائه کمک‌های هنگفت مالی و نظامی به رژیم صویونیستی چیزی جز پاداش دادن به یک رژیم جنایت کار که هفت ماه است مرتکب نسل کشی و جنایت جنگی در فلسطین می شود نیست و جهان نسبت به این واقعه قضاوت می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه این ارسال پول‌ها هیچ کمکی به اسرائیل نخواهد کرد و دولت آمریکا اعتبار ملت خود را در کنار رژیم غاصبی قرار داده که تا امروز هیچ پیروزی جز ۳۴ هزار کشته و ۱۰۰ هزار مجروح در این جنگ بر جای نگذاشته، پرسید؟ آیا ملت آمریکا می پذیرد دولت آنها ینگونه اعتبار و آبروی آنها را شرط بندی کند.

رایزنی‌های ضد تحریمی در نیویورک

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره نتایج آنچه رایزنی های وزیر خارجه در نیویورک برای رفع تحریم‌ها عنوان شده هم با بیان اینکه ایران برای تامین حقوق ملت به ویژه در موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه طرف‌های خاص از جمله آمریکا از همه ظرفیت‌ها استفاده کرده است گفت:‌ آن کسانی که زیر میز دیپلماسی زدند دولت آمریکا بود و دولت‌های اروپایی نتوانستند خلأ دولت آمریکا را جبران کنند لذا دیتگاه دیپلماسی در مسیر  احقاق حقوق ملت اولا از طریق بی اثر کردن تحریم ها به توصیه رهبری و لغو این محدویت ها در وحله دوم  به وظیفه خود عمل کرده و می‌کند.

واکنش تهران به حضور نیروهای خارجی در قفقاز

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص تحولات امنیتی در  منطقه قفقاز جنوبی و حضور نیروهای بیگانه در این منطقه هم با تأکید بر اینکه امنیت این حوزه برای امنیت در کل منطقه اثرگذار است و هرگونه بی ثباتی و ناامنی در این منطقه بر کلیت امنیت در منطقه اثر خواهد گذاشت، گفت: همواره گفته‌ایم حضور نظامی خارجی در منطقه کمکی به ثبات و امنیت و تامین منافع ملت‌های منطقه نخواهد کرد. هر رویکردی که ناظر بر تقویت نظامی گری در قفقاز جنوبی باشد باعث پیچیده‌تر شدن شرایط امنیتی در منطقه و آسیب زدن به روند صلح سازی در منطقه خواهد بود و چنین چیزی را ایران نمی‌پذیرد.

کنعانی افزود: کشورهای منطقه مایل به شکل گیری سازوکارهایی نیستند که به پیچیدگی شرایط در منطقه کمک کند.

ایرلاین‌های ایذانی هیچ فعالیت نظامی ندارند

این دیپلمات ارشد درباره اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌های خارجی مبنی بر فعالیت غیرصلح‌آمیز و پشتیبانی نظامی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) در مسیر روسیه و منطقه غرب آسیا نیز تصریح کرد: چنین چیزی را قطعا تایید نمی‌کنم. ما ملتزم به قوانین و مقررات و سازوکارهای بین‌المللی هستیم و شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) و سایر خطوط هوایی مدنی ایران در چارچوب قوانین و مقررات و کنوانسیون‌های بین‌المللی صرفا در راستای انتقال مسافران و محموله‌های تجاری در مسیرهای داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی و تحت قوانین حاکمیتی اتحادیه اروپا و دیگر سازوکارهای شناخته شده بین‌المللی فعالیت می‌کنند.

کنعانی گفت: در هیچ کدام از مسیرهای ادعایی که در رسانه‌ها پرداخته می‌شود از جمله در رسانه‌هایی که دارای سابقه ضدیت و جوسازی علیه ایران هستند،چنین فعالیت‌هایی صورت نمی‌گیرد و ایران ملتزم به قوانین و مقررات بین‌المللی در حوزه هوانوردی است و اینگونه ادعاها را رد می‌کنیم.

تحریم جدید از سوی اروپا شرم آور است

وی در مورد تحریم احتمالی اروپا علیه ایران هم با تأکید بر اینکه اروپایی‌ها  اگر چنین اقداماتی را انجام دهند پاداش به یک رژیم متجاوز است و اقدام غیرقانونی علیه دولتی است که صرفا در چارچوب قوانین و مقررات بین‌المللی برای ایجاد بازدارندگی در مقابل یک رژیم متجاوز و ناقض مقرارت بین‌المللی عمل کرده است، گفت: جای تاسف است اتحادیه اروپا علیه رژیمی که هفت ماه مرتکب جنایت جنگی شده و بیش از ۳۴ هزار شهروند فلسطینی را قتل عام کرده و مراکز بیمارستانی را مورد حمله جنایتکارانه قرار داده و بیماران و مجروحان و کادر درمانی را در محوطه بیمارستان اعدام و از محوطه بیمارستان به عنوان قبرستان‌های دفن دسته جمعی استفاده کرده و طبل رسوایی آن نواخته شده است، اقدامی را در دیوان بین‌المللی دادگستری صورت نمی‌دهد.

وی گفت: اما صحبت از اقدام تحریمی علیه دولتی می‌کنند که جز در چارچوب قوانین بین‌المللی اقدام نکرده است و اگر چنین اقدامی را انجام دهند غیرقانونی و در تاریخ اتحادیه اروپا به عنوان اقدام شرم آور محسوب می‌شود و اگر کشوری خود را پایبند به رعایت این تحریم‌ها کند، در تاریخ یک شرمندگی را برای خود به ثبت خواهد رساند.

شرایط عادی کنسولگری ایران در پاریس

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص حادثه امنیتی برای کنسولگری کشورمان در پاریس هم با اشاره به اینکه فرد عامل حادثه دچار اختلالات روانی بوده و وانمود کرده مواد منفجره دارد،، اظهار داشت: انتظار این بود که نهاد قضایی فرانسوی باتوجه به سابقه‌ای که این فرد داشته نسبت به ایجاد فضای امن به منظور انجام وظایف دیپلماتیک کنسولگری ایران انجام دهد. بلافاصله پس از این حادثه نیز کنسولگری ایران در پاریس به فعالیت خود ادامه داده است.

روابط ایران و پاکستان در مسیر توسعه

کنعانی سفر امروز رئیس جمهور به پاکستان و سپس سریلانکا را هم سفری بسیار مهم و در راستای سیاست همسایگی و گسترش مناسبات با کشورهای دوست و همسو توصیف کرده و گفت: هر دو کشور جایگاه بالایی در سیاست خارجی ایران دارند، پاکستان از کشورهای مهم و اثرگذار در همسایگی ایران است که اشتراکات تاریخی، دینی، مذهبی و فرهنگی با ایران دارد و انتظار این است که روابط اقتصادی دو طرف همپای روابط سیاسی توسعه پیدا کند. علاوه بر تعمیق پیوندهای سیاسی میان دو طرف امیدواریم تحرکی جدی در حوزه تجاری از جمله در زمینه‌های انرژی، نفت و گاز، حمل و نقل و گسترش بازارهای مرزی دو کشور صورت گیرد.

وی افزود:باتوجه به اهمیت توسعه تجاری برای دولت سیزدهم هدفگذاری ارتقای مناسبات تجاری میان ایران و پاکستان به سقف ۱۰ میلیارد دلار یکی از اولویت‌هایی است که محل توجه دو کشور است و  اولویت دیگر تحکیم و تقویت امنیت مرزهای دو کشور است که مورد توجه دو طرف در تبادل نظرات خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: سفر به سریلانکا هم مهم است و آقای رئیس جمهور به دعوت رسمی همتای سریلانکایی خود عازم این کشور خواهد شد. روند همکاری های سیاسی میان دو طرف وجود دارد. همچنین زمینه همکاری‌های تجاری خوبی میان دو طرف وجود دارد. علاوه‌بر افتتاح پروژه انتقال آب که توسط نیروهای فنی مهندسی ایران انجام شده مذاکرات هیات‌های عالی رتبه دو کشور را خواهیم داشت. در هر دو سفر اسناد و توافقاتی آماده امضا شده است.

تکذیب یک احضار عجیب

وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد شایعه احضار سفیر سوئیس توسط سپاه هم با اشاره به اینکه مهم‌ترین کانال دیپلماتیک با آمریکا کشور سوئیس به عنوان حافظ منافع است، گفت: دولت آمریکا در دو سه هفته اخیر با توجه به پیچیدگی تحولات و عزم ایران برای پاسخ قطعی، پیام‌های متعددی را در کانال‌های دیپلماتیک ارسال کرده و پاسخ لازم داده شده است، اما  مقامات ذی‌ربط احضار سفیر سوئیس به سپاه را تکذیب کردند. 

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.